1 Eylül 2014

KUYMAK (MIHLAMA)


  Ablamin arkadaşı Aysel hanımın tarifi ile KUYMAK.

MALZEMELER:

100 gr. tereyağ
2 çorba kaşığı mısır unu
1 çorba kaşığı un
1 su bardağı su
150 gr. Çeçil peyniri
50 gr. kaşar

YAPILIŞI:

  Tereyağ tavaya koyulup eritilir.İçerisine mısır unu eklenip hafif kavrulur. Ayrı bir kaba un koyulur. İçerisine su eklenip pütür kalmayacak şekilde çırpılır. Unlu su karışımına peynirlerde eklenip tavada kavrulan mırsır ununa ilave edilir. Tavaya kapak kapatılır ve peynirler eriyince servis yapılır.

NOT: Koyu olduysa biraz daha su ilave edebilirsiniz.. Çeçil peyniri sevmeyen tel peyniri kullanabilir. Ortalama 2-3 kişilik bir tarif.



AFİYET OLSUN

3 yorum :

  1. hımmm.nede güzel olur ekmekle yemesi.ellerine sağlık canım.sevgiler.

    YanıtlaSil
  2. evimizde en sevdiğimiz yiyeceklerden biri kahvaltı olur ikindi çayı olur akşam yemeği olur hepsine uyar... biz daha değişik yapıyoruz ama olsun kuymak kuymaktır :)

    YanıtlaSil
  3. Paylaşımlarınız çok başarılı, sitenizi ilgiyle takip ediyorum..
    cay-makineleri.com

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...