8 Kasım 2013

PRATİK ZARF BÖREĞİ



Milföy hamuru lezzetinde, pratik ve harika bir börek :)



MALZEMELER:

2 adet yufka
1 çay bardağı süt
yarım çay bardağı sıvıyağ
1 yumurta
yarım cay kaşığı karbonat
1 adet yumurta sarısı (üzeri için)



İÇ MALZEMESİ:

peynir ve maydanoz


YAPILIŞI:

 Yumurta bir kaba alınıp çırpılır. İçerisine süt, sıvıyağ, karbonat eklenip çırpılır. Yufkanın birisi tezgaha serilip, üzerine hazırladığımız harç sürülür. Üzerine tekrar diğer yufka serilip harçtan sürülür. Yufka gözleme şeklinde kapatılır. Peynir ezilip içerisine doğranmış maydanoz eklenir. Gözleme şeklinde kapattığımız yufkanın dört tarafına iç malzeme koyulup kenarlarından zarf şeklinde kapatılır.Tepsiye koyulup , kapatılan yerlerden kesilerek fırında kızarana kadar pişirilir. Sıcak olarak servis yapılır.






AFİYET OLSUN



4 yorum :

  1. nefis bir börek olduğu o dökümlü duruşundan belli ellerine sağlık canım..,
    sevgiler..

    YanıtlaSil
  2. ooo enfes görünüyor canım eline koluna sağlık

    YanıtlaSil
  3. kolay ve lezzetli bir börek .ellerine sağlık canım.sevgiler.

    YanıtlaSil
  4. Harika ellerinize sağlık.... selamlar sevgiler(Selma'nın Organik Mutfağı)

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...