4 Ekim 2013

ŞAMBALİ


ŞAMBALİ... Çok pratik ve hafif bir lezzet..

MALZEMELER:

3 su bardağı irmik
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı şeker
1 çay kaşığı karbonat
1 paket vanilya
yer fıstığı (üzeri için)

ŞERBETİ:

3,5 su bardağı şeker
3,5 su bardağı su

YAPILIŞI:

   Hamuru için malzemeler bir kaba alınıp karıştırılır. Yağlanmış kare cam tepsiye dökülür. Üzerine fıstık dizilip 170 dereceli fırında üzeri kızarana kadar pişirilir. Fırından çıkarılıp dilimlenir ve sıcak şerbet üzerine dökülür. Şerbeti için şeker ve su bir tencereye alınıp 10 dakika kaynatılır.

NOT: Hamur ve şerbet sıcak olacak.. Şerbeti döktükten sonra 2-3 saat bekletilip servis yapılır...



AFİYET OLSUN
  




6 yorum :

  1. ayy benn ne severim bu tatlıyı.ellerine sağlık ablacım.sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  2. Şehrinazım ellerine sağlık. Egenin bu güzel tatlısını hatırlattığın için teşekkürler. Sevgilerimle hayırlı cumalar.

    YanıtlaSil
  3. eline sağlık şehrinaz
    leziz görünüyor şambali
    afiyetler olsun

    YanıtlaSil
  4. Bayram için güzel bir tatlı enfes olmuş canım eline sağlık

    YanıtlaSil
  5. Şerbetli tatlıları çokkk seviyorum bence sütlü tatlılar öylesine ğlence olsun diye ama şerbetliler keyif için yenmeli :))) eline sağlık cnm

    YanıtlaSil
  6. ellerine sağlık canım en çok sevdiğim tatlı afiyet şeker olsun...

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...