25 Ekim 2013

BEŞAMEL SOSLU KIYMALI MAKARNA


Sevgili Nursevin Hanımın daveti üzerine, 25 ekim Dünya makarna gününe özel ARBELLA'lı tarifler etkinliği için yaptığım (ev halkının çook sevdiği) 
FIRINDA KIYMALI MAKARNA

MALZEMELER:

yarım paket uzun makarna (spagetti)
2 yumurta
1 su bardağı süt
1 çorba kaşığı tereyağ
200 gr. kavrulmuş kıyma

BEŞAMEL SOS İÇİN:

2 çorba kaşığı un
2  çorba kaşığı tereyağ
2 su bardağı süt
tuz ve karabiber

ÜZERİ İÇİN:

2 su bardağı kaşar rendesi

YAPILIŞI:

    Öncelikle makarna tuzlu suda haşlanıp, süzülerek fırına dayanıklı kaba alınır. Üzerine 1 çorba kaşığı tereyağ parça parça koyulur. Yumurta çırpılıp içerisine 1 su bardağı süt eklenip karıştırılarak makarnanın üzerine dökülür. Kavrulmuş kıyma eşit miktarda makarnanın üzerine yerleştirilir. Beşamel sos için tereyağ ve un bir tencereye alınıp kavrulur. Hafif rengi pembeleşince süt eklenip topak olmaması için hızlıca karıştırılıp kaynatılır. Tuz ve karabiber eklenip kıymanın üzerine eşit miktarda dökülür. 200 dereceli fırında üzeri hafif kızarınca, kaşar eklenerek üzeri tam kızartılıp fırından alınır.  Sıcak olarak servis yapılır..





AFİYET OLSUN



5 yorum :

  1. ellerinize sağlık ben çok beğendim. bol şnslar.. :)

    YanıtlaSil
  2. ellerinize sağlık çok severim .hatta makarnanın en sevdiğim halidir.
    harika görünüyor.sevgilerimle http://emekkafee.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  3. ellerine sağlık canım.bol şans.

    YanıtlaSil
  4. merhaba canım
    eline sağlıkk harika görünüyor
    sevgilerrrr :)

    YanıtlaSil
  5. Ellerine sağlık afiyet olsun Şehrinazım. Leziz görünüyor..

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...