11 Eylül 2013

VELİBAH (ÇERKEZ GÖZLEMESİ)


Ablamın arkadaşından öğrendiği ve bizler için yaptığı nefis bir lezzet...


MALZEMELER:

5 su bardağı un
yarım küçük paket maya
su
1 tatlı kaşığı tuz
tereyağ (üzerine sürmek için)

İÇ MALZEMESİ:

1 kilo haşlanmış patates
1 adet kuru soğan
250 gr. kaşar rendesi
tuz




YAPILIŞI:

  Öncelikle un , maya ve tuz bir kaba alınıp azar azar su eklenerek çok sert olmayan bir hamur elde edilir. Hamur 2 saat bekletilir. İç malzemesi için haşlanmış patates rendelenir. İçerisine yemeklik doğranmış soğan , kaşar ve tuz eklenip karıştırılır. Mayalanan hamurdan limon büyüklüğünde parçalar alınıp el ile hafif bastırılır. Ortasına yine limon büyüklüğunde patates koyulup kenar kısımları ortaya gelecek şekilde kapatılır... Üzerine bastırılarak merdane yardımı ile tava büyüklüğünde açılır. Tavada altı ve üzeri pişirilir. Pişen gözlemelerin üzerine tereyağ sürülüp sıcak olarak servis yapılır...





AFİYET OLSUN



6 yorum :

  1. Canım ellerine sağlık nefis görünüyor olsa da yesem:)Sevgiler...

    YanıtlaSil
  2. Velibahın tadını biliyorum.Ablanızın eline sağlık

    YanıtlaSil
  3. çok severim velibahı:) beim için yeri de ayrıdır hani :) çünkü ilk yaptığım hamur işlerinden ilk denemem bir felaketti dişleri bata bata yemişti annemler :) ama güzel olmuş demişlerdi hey gidi :)

    YanıtlaSil
  4. of off nefis bir şey olmuş buu...ellerine sağlık ablanın..
    ben de yedim bu güzellikten ama henüz yapmadım :)
    Afiyet olsun..

    YanıtlaSil
  5. ellerine sağlık süper bir lezzet bende sık yaparım şimdi canım istedi

    YanıtlaSil
  6. elinize sağlık bunun tadını yiyen bilir ya hamiş hamiş canım çekti :) yapana da yiyene de afiyet olsun

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...