Tadını merak ettiğim ve uzun zamandır denemek istediğim süt reçelini sonunda yaptım. Yapımı oldukça kolay olan bu lezzeti mutlaka deneyin derim...
5 su bardağı süt
1 su bardağı şeker
yarım çay kaşığı karbonat
YAPILIŞI:
Süt derin bir tencereye alınıp kaynatılır. Kaynayan süte şeker ve karbonat eklenip yarı kısık ateşte 1-1,5 saat arada karıştırılarak kaynatılır. Rengi bu şekilde olup, kıvamı koyulaşınca (soğuyunca daha fazla koyulaşıyor) ocaktan alınır. Soğutulup kavanoza alınır ve buzdolabında uzun sure bekletilebilir.
(5 su bardağı sütten, 1 bardak reçel kalıyor)
(süt reçelini kahvaltıda yada kurabiye ve pastalarda marmelat yerine kullanabilirsiniz)
AFİYET OLSUN
Merhabalar,
YanıtlaSilEllerinize emeğinize sağlık. Nefis görünüyor. Bayılıyorum süt reçelinin tadına...:)
Sevgilerimi bıraktımmmm…..:))))) Hayırlı Cumalar...
daha önce hiç duymamıştım.aslında yapımı kolaymış,denenebilir..eline sağlık:))
YanıtlaSilBende merak ettim şimdi sanırım yakında denerim eline sağlık canım
YanıtlaSilellerine sağlık canım nefis ötesi bir tat görüyorum süt ve sütlü tatlı aşığı olarak en kısa zamanda deneyeceğim...
YanıtlaSilsevgileirmle...
ellerine sağlık. bir kaç kez ben de denedim. eşim ve çocuklar bayıldılar. yapımı biraz zor olsa da tadı harika... sevgiler.
YanıtlaSilellerinize sağlık gerçekten çok lezzetli süt reçelini kullanabileceğimiz bir tarif de verirseniz çok sevinirim :)
YanıtlaSilellerinize sağlık gerçekten çok lezzetli süt reçelini kullanabileceğimiz bir tarif de verirseniz çok sevinirim :)
YanıtlaSilbende denedim şehrinaz hanım çok güzel bir tat ama rengi birazcık koyu oldu neden ki çok hafif koyu yani:)
YanıtlaSilbenimkinden biraz daha fazla kaynamıştır.. hiiç birsey olmaz :) emeklerine sağlık hafize hanım....
YanıtlaSililginç tarifler yapmayı seviyorum Sizin süt reçel tarifiniz ilgimi çekti mutlaka deneyeceğim..Ellerinize sağlık =) =) =)
YanıtlaSil