Birkac hafta once gelen misafirlerim icin hazirladigim TALAS BOREGI...
MALZEMELER:
2 adet yumurta sarısı
50 gr. tereyağ ( oda ısısında)
1 çorba kaşığı sirke
1 su bardağı ılık su
tuz ve un
İÇ MALZEMESİ:
haşlanmış kuşbaşı et
patates,havuç , bezelye (garnitur)
tuz ve karabiber
ARASINA SÜRMEK İÇİN:
250 gr. tereyağ ( eritilmiş )
YAPILIŞI:
Hamur için malzemeler karıştırılıp kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edilir. Hamur 15-20 dakika dinlendirilir. İç malzemesi için haşlanan kuçuk kusbası et , garnitur, karabiber ve tuz eklenerek karıştırılır. Dinlenen hamur 18 eşit parçaya bölünür. Her bir parca, tabak büyüklüğünde açılarak arasına eritilmiş tereyağ sürülüp gözleme şeklinde kapatılır. Butun hamurlar bu şekilde yapılarak 25-30 dakika buzdolabında bekletilir. Bekletilen yağlı hamurlar tek tek merdane yardımı ile hafif açılarak içerisine hazırladığımız malzeme koyulup bohça şeklinde kapatılır. Kapatılan taraf altta kalacak şekilde yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye dizilip, üzerine yumurta sarısı sürülerek pişirilir...
AFİYET OLSUN
Talaş böreğinin hamurunu milföyden değil de, elde açma şeklinde yapılıyor ya, işte o zaman ben bu güzelliğe talaş böreği diyorum.
YanıtlaSilEllerine kollarına sağlık canım.
Sevgilerimle...
ellerinize sağlık.nefis görünüyor.
YanıtlaSilnefis görünüyor kesinlikle ellerine sağlık canımm :)
YanıtlaSilsevgiler..
Merhabalar,
YanıtlaSilTalaş böreğine bayıldım. Mis gibi kokusu geldi. Bloğunuzu severek takip ediyorum. Bana da bekliyorum.
Sevgilerimle,
börek nefis canım.ellerine sağlık.bu arada senin sayfanda yorum kısmına crome dan ve mozelladan giremedim.sorun var sanırım canım.sevgiler.
YanıtlaSilellerine sağlık canım nefis görünüyor sevgiler
YanıtlaSilEnfesss görünüyor canım. Ellerine emeklerine sağlık.
YanıtlaSilCanım ellerine sağlık nefis görünüyor
YanıtlaSilsevgiler...
sevgili sehrinaz herzamanki gibi nefis görünüyor tadıda mükemmeldir eminim eline sağlık
YanıtlaSilbende bunu hep zor zannederim ama senin anlatımınla kolayça yapaçağım İnşallah eline sağlık canım
YanıtlaSilŞehrinaz'cım ellerine sağlık. Benim küçük kız çok sever. İyi hatırlattın. Afiyet bal olsun bereketli olsun canım..
YanıtlaSilMmmm nefis çok güzel canim çok.
YanıtlaSilŞehrinazcım,ben milföyle yapardım.Ama senin şu talaş böreği için hamurunla yapmalıyım,eline sağlık tatlım.
YanıtlaSiltalaş böreğini çok severim ellerine sağlık , bu arada bloğumda bir çekiliş düzenliyorum beklerim canım :) sevgiler
YanıtlaSilhttp://www.seviminaskanasi.com/2013/04/sevimin-askanasnda-cekilis-var-cekilise.html
İlkkez elde acma talas boregi tarifine rastladim .Bravo size.Mutlaka deneyecegim
YanıtlaSilMarifet ister :) şahane olmuş,ellerine sağlık..
YanıtlaSil