8 Nisan 2013

TALAŞ BÖREĞİ


  Birkac hafta once gelen misafirlerim icin hazirladigim TALAS BOREGI...

MALZEMELER:

2 adet yumurta sarısı
50 gr. tereyağ ( oda ısısında)
1 çorba kaşığı sirke
1 su bardağı ılık su
tuz ve un

İÇ MALZEMESİ:

haşlanmış kuşbaşı et
patates,havuç , bezelye (garnitur)
tuz ve karabiber

ARASINA SÜRMEK İÇİN:

250 gr. tereyağ ( eritilmiş )


YAPILIŞI:

    Hamur için malzemeler karıştırılıp kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edilir. Hamur 15-20 dakika dinlendirilir. İç malzemesi için haşlanan kuçuk kusbası et , garnitur, karabiber ve tuz eklenerek karıştırılır.  Dinlenen hamur 18 eşit parçaya bölünür.  Her bir parca, tabak büyüklüğünde açılarak arasına eritilmiş tereyağ sürülüp gözleme şeklinde kapatılır. Butun hamurlar bu şekilde yapılarak 25-30 dakika buzdolabında bekletilir. Bekletilen yağlı hamurlar tek tek merdane yardımı ile hafif açılarak içerisine hazırladığımız malzeme koyulup bohça şeklinde kapatılır. Kapatılan taraf altta kalacak şekilde yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye dizilip, üzerine yumurta sarısı sürülerek pişirilir...

AFİYET OLSUN 

16 yorum :

  1. Talaş böreğinin hamurunu milföyden değil de, elde açma şeklinde yapılıyor ya, işte o zaman ben bu güzelliğe talaş böreği diyorum.
    Ellerine kollarına sağlık canım.
    Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  2. ellerinize sağlık.nefis görünüyor.

    YanıtlaSil
  3. nefis görünüyor kesinlikle ellerine sağlık canımm :)
    sevgiler..

    YanıtlaSil
  4. Merhabalar,
    Talaş böreğine bayıldım. Mis gibi kokusu geldi. Bloğunuzu severek takip ediyorum. Bana da bekliyorum.
    Sevgilerimle,

    YanıtlaSil
  5. börek nefis canım.ellerine sağlık.bu arada senin sayfanda yorum kısmına crome dan ve mozelladan giremedim.sorun var sanırım canım.sevgiler.

    YanıtlaSil
  6. ellerine sağlık canım nefis görünüyor sevgiler

    YanıtlaSil
  7. Enfesss görünüyor canım. Ellerine emeklerine sağlık.

    YanıtlaSil
  8. Canım ellerine sağlık nefis görünüyor
    sevgiler...

    YanıtlaSil
  9. sevgili sehrinaz herzamanki gibi nefis görünüyor tadıda mükemmeldir eminim eline sağlık

    YanıtlaSil
  10. bende bunu hep zor zannederim ama senin anlatımınla kolayça yapaçağım İnşallah eline sağlık canım

    YanıtlaSil
  11. Şehrinaz'cım ellerine sağlık. Benim küçük kız çok sever. İyi hatırlattın. Afiyet bal olsun bereketli olsun canım..

    YanıtlaSil
  12. Şehrinazcım,ben milföyle yapardım.Ama senin şu talaş böreği için hamurunla yapmalıyım,eline sağlık tatlım.

    YanıtlaSil
  13. talaş böreğini çok severim ellerine sağlık , bu arada bloğumda bir çekiliş düzenliyorum beklerim canım :) sevgiler
    http://www.seviminaskanasi.com/2013/04/sevimin-askanasnda-cekilis-var-cekilise.html

    YanıtlaSil
  14. İlkkez elde acma talas boregi tarifine rastladim .Bravo size.Mutlaka deneyecegim

    YanıtlaSil
  15. Marifet ister :) şahane olmuş,ellerine sağlık..

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...