MALZEMELER :
2 yumurta
2 su bardak süt
1 su bardak un
3-4 çorba kaşığı sıvıyağ
tuz
İÇ MALZEMESİ:
1 adet orta boy soğan (piyazlık doğranmış)
1 adet sivri biber ( küçük doğranmış )
400 gr. mantar
2-3 çorba kaşığı sıvıyağ
kekik , tuz
BEŞAMEL SOS:
1,5 su bardağı süt
1,5 çorba kaşığı un
1,5 çorba kaşığı tereyağ
ÜZERİ İÇİN:
rende kaşar
YAPILIŞI:
Öncelikle krepleri yapmak için, malzemeleri karıştırıp çok büyük olmayacak şekilde kreplerimizi hazırlayalım. Ayrı bir tavaya soğan, biber ve yağı koyarak soğanlar pembeleşinceye kadar kavuralım.İçerisine yıkayıp doğradığımız mantarları ekleyip , mantarlar suyunu çekene kadar pişirelim.Kekik ve tuzu da ekleyip, kreplerin içerisine eşit miktarda koyup saralım. Krepler bitene kadar bu işlemi yapıp tepsiye dizelim.Beşamel sos için malzemeler karıştırılıp ocakta pişirelim. Pişirdiğimiz beşamel sosu kreplerin üzerine döküp , en son kaşar rendesi koyarak, fırında üzerleri kızarana kadar bekletelim.Sıcak olarak servis yapalım...
AFİYET OLSUN
Canım çok şık ve leziz ellerine sağlık sevgiler.
YanıtlaSilellerine sağlık canım nefis bir ana yemek olmuş,davet sofralarında pek şık durur...
YanıtlaSilkrepli yemekleri çok seviyorum ben nedense:)
YanıtlaSilçok güzel görünüyor canım,ellerine emeklerine sağlık..
canım eline sağlık ben de bunu krebin içine bohça şeklinde koyup öyle fırınlıyordum. fakat böyle daha albenili gibi geldi bana. afiyet şeker olsun sizlere sevgiler
YanıtlaSilEllerine sağlık arkadaşım hem lezzetli hem şık bir yemek olmuş,selamlar:)
YanıtlaSilReyhancım ben nasıl akşamı edicem şimdi:)
YanıtlaSilO kadar nefis gözüküyor ki,hemen yapmaya başlasam bi türlü,akşamı beklesem bi türlü:)
Ama illa ki yapılacak:)
Ellerine sağlık canım.
Şifa olsun inşAllah..
Muhabbetle..
mantar yemiyorum ama görüntü harika canım.bayıldım.ellerine sağlık.sevgiler.
YanıtlaSilüff döktürmüşsün yine şehrinazcım, çok lezzetli görünüyor bu krepler eline sağlık.
YanıtlaSilbu tadı beşamel sossuz ben de çok severim..
YanıtlaSil