6 Nisan 2012

GÜLCAN'IN SOFRASI


Salı günü arkadaşım GÜLCAN'da günümüz vardı ve bizler için hazırladığı lezzetleri sizlerle paylaşıyorum ve burdan tekrar teşekkür ediyorum.HERKESE HAYIRLI CUMALAR.


TAVUKLU KUSKUS SALATA


YOĞURTLU KURU BİBER


PATATESLİ GALETA UNLU POĞAÇA

125 gr. tereyağ
yarım su bardağı yoğurt
yarım su bardağı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu
un

İÇ MALZEMESİ

2 adet iri patates (haşlanmış)
3-4 çorba kaşığı rende kaşar
tuz

Malzemeler karıştırılıp yumuşak bir hamur yoğrulur.İçi için ,haşlanmış patates ezilip içine kaşar rendesi ve tuz eklenip karıştırılır.Hamurdan parçalar alınıp içine kaşarlı patates koyulup poğaça şekli verilir.Poğaça şekli verdiğimiz hamurlarındışı galeta ununa bulanıp 180 dereceli fırında pişirilir ve sıcak olarak servis yapılır.


KAT KAT ÜÇGEN BÖREK


ZEYTİNYAĞLI SARMA


HAVUÇLU CEVİZLİ KEK


PROFİTEROL


KADAYIFLI MUHALLEBİ

KADAYIFI İÇİN

300 gr. tel kadayıf
6 çorba kaşığı toz şeker
6 yemek kaşığı tereyağ
1,5 su bardağı fındık veya ceviz

MUHALLEBİSİ İÇİN

1 lt süt
4 kahve fincanı un
4 kahve fincanı şeker
2 çorba kaşığı mısır nişastası
1 adet yumurta
1 paket vanilya
1 poşet krem şanti

YAPILIŞI

Kadayıf buzlukta bekletilip elle ufalanır yada çok ince kesilir.Kesilen kadayıflar tavaya koyulup içerisine tereyağ şeker ve fındıklar eklenip kadayıf kızarana kadar kısık ateşte kavrulur.Muhallebisi için krem şanti hariç bütün malzeme tencereye alınıp muhallebi kıvamında pişirilir ve soğutulur.Soğuyan kremaya krem şanti eklenip çırpılır.Tepsiye kadayıfın yarısı koyulup üzerine muhallebisi dökülür .Muhallebinin üzerine kadayıfın yarısı da koyulup yarım saat içinde servis yapılır.(uzun süre beklerse kadayıflar yumuşayabilir)




20 yorum :

  1. Arkadaşının ellerine sağlık,sizlere de afiyet olsun..Hepsi birbirinden lezzetli görünüyor:)Hayırdır hiç uğramıyorsun:)Sevgiler,cuman mübarek olsun...

    YanıtlaSil
  2. Hayırlı cumalar canım,güzel tarifler,afiyetler olsun.
    Sevgilerimle:)

    YanıtlaSil
  3. afiyet bal olsun canım.gülcan hanım harika lezzetler hazırlamış.ellerine sağlık.öpüyorum.

    YanıtlaSil
  4. ŞEHRİNAZCIM HAYIRLI CUMALAR:)
    ÇOK HOŞ MASA LEZZETLİMİ LEZZETLİ
    GÜLCANIN VE SENİN ELLERİNE SAĞLIK
    :)

    YanıtlaSil
  5. Yaaa maşallah ne kadar hamarat arkadaşın var. O kat kat üçgen böreği çok merak ettim ne güzel kabarmış. O masada olmak vardı şimdi :))

    Ellerine sağlık arkadaşının..

    YanıtlaSil
  6. Canım afiyet olsun Gülcan hanımın ellerine sağlık.Hayırlı cumalar sev
    giler.

    YanıtlaSil
  7. Her şey ama her şey süper görünüyor.
    Bu kadar şeyi yedikten sonra o sofradan nasıl kalktınız çok merak ediyorum.
    Ellerine sağlık
    İyi hafta sonları

    YanıtlaSil
  8. masa örtüsünün aynısından bendede var:)gülcan hanım döktürmüş maşallah ellerine sağlık hepsi birbirinden güzel kat kat üçgen böreğin nasıl yapıldığını merak ettim ??

    YanıtlaSil
  9. Gulcanin eline saglik olsun Sofra ben burdayim diyor.
    Harika lezzetler .
    Afiyet olsun .
    Sizin bu gunun takipcisiyim..

    YanıtlaSil
  10. Allah'ım müthiş lezzetler her zamanki gibi..
    Arkadaşının ellerine sağlık canım..
    Nefiss ikramlar hazırlamış..

    YanıtlaSil
  11. Harika bir sfra olmuş, afiyet olsun.Arkadaşınızın ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  12. herşey çok güzel görünüyor canım,arkadaşının ellerine sağlık,afiyet olmuş sizlere..

    YanıtlaSil
  13. ne güzel ve lezzetle dolu bir masa bu.Afiyet olsun.

    YanıtlaSil
  14. o sarmalari bensiz yediniz ya, alacaginiz olsun:)

    YanıtlaSil
  15. OHHHHHH SIMDI ORADA OLMAK VARDI:)))))

    YanıtlaSil
  16. Hepsi birbirinden nefis görünüyor. Arkadaşının ellerine sağlık, sizlere de afiyet olsun canım. Sevgiler...

    YanıtlaSil
  17. arkadaşının ellerine sağlık canım. marifetliymiş kendileri. yiyenlere de afiyet şeker olsun. sevgilerimi gönderiyorum sana kocaman

    YanıtlaSil
  18. Merhaba arkadaşlar;
    Hepinizin malumu olduğu üzere, oldukça farklı ve zengin bir yemek
    kültürüne sahibiz Ülke olarak.
    Zaman zaman çeşitli programlarda ve etkinliklerde daha önce hiç
    duymadığımız tatmadığımız lezzetlerle karşılaşıp şaşırıyoruz ve
    çoğunlukla bizde yapmaya çalışıyoruz,
    Bende düşümdümki "Yöresel Lezzetler Etkinliği" düzenleyip bloglar
    arasında değişik kültürlere,farklı bölgelere ait
    yemek,çorba,tatlı,hamur işi gibi bir çok çeşitli yöresel yemeği
    elimizden geldiği kadar bir araya toplayalım istedim...Tabi siz
    değerli arkadaşlarımın sayesinde...

    "Yöresel Lezzetler Etkinliği"mize 22 Mart-12 Mayıs Tarihleri arasında

    ben http://safiyeile.blogspot.com/ blogumda ev sahibeliği
    yapacağım,göndereceğiniz güzel tarifleri
    beklerim,tariflerinize "Yöresel Lezzetler Etkinliği" için Safiye'ye
    gönderiyorum diye linkimle birlikte not düşüp,tarifinizede hangi
    yöreye ait olduğunu yazıp,
    bana haber verirseniz
    tariflerinizi severek yayınlayacağım.
    Blogu olmayan fakat tarif göndermek isteyen arkadaşlarımızda tariflerini,
    fotoğrafını ve yapılış şeklini yazarak

    safiye.serbest@hotmail.com adresime mail atarak etkinliğimize katılabilirler...

    Etkinliğimize herkes davetlidir,istediğiniz kadar yöresel lezzetle
    katılabilirsiniz...
    Teşekkürler

    YanıtlaSil
  19. şehrinazcığım arkadaşının ellerine sağlık öncelikle muhteşem şeyler çıkarmış ortaya belli ki çok hazırlanmış. sizlere de afiyet şeker olsun sevgiler canım

    YanıtlaSil
  20. Gülcan hanımın ellerine sağlık.
    Afiyet şeker olsun canım.
    Lezzetlerin hepsi de birbirinden nefis görünüyorlar.
    Benim gözüm tatlılar da kaldı:)
    Sevgiler...

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...