30 Ekim 2011
ZEYTİNLİ DEREOTLU POĞAÇA
Pazar kahvaltısı için mis gibi dereotu kokulu, sıcacık pastane poğaçası....
MALZEMELER:
1 paket tereyağ (oda sıcaklığında)
1 su bardağı ılık süt
2 adet yumurta sarısı
1 çay kaşığı şeker
2 çay kaşığı tuz
25 gr. yaşmaya
yarım demet dereotu (ince kıyılmış)
aldığı kadar un
zeytin (çekirdekleri çıkarılmış)
ÜZERİ İÇİN:
1 adet yumurta sarısı
YAPILIŞI:
Zeytin hariç diğer malzemeleri karıştırma kabımıza alıp kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğuralım. Hamurumuzu 1 saat mayalandıralım.Mayalanan hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar alıp avucumuzla açıp içlerine zeytin koyup şekil verelim.Yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye dizip üzerlerine yumurta sarısı sürelim. 220 derecede ısıttığımız fırında pişirelim.
AFİYET OLSUN
Kaydol:
Kayıt Yorumları
(
Atom
)
Canım hayırlı pazarlar dilerim dere
YanıtlaSilotuna bayılırım poğaçayada çok yakışır ellerine sağlık sevgilerimle...
ellerine sağlık canım..çok lezzetli görünüyor..sevgiler
YanıtlaSilgörüntü harika canım.dereotluda çok severim.ellerine sağlık.sevgiler.
YanıtlaSilsüper görünüyor, güzel iki tat yanyana olunca nefis olmuştur poğaça...ellerinize sağlık
YanıtlaSilEllerine sağlık Şehrinaz. Tam pazar sabahlarına layık bir poğaça olmuş. Yiyenlere de afiyetler olsun.
YanıtlaSilhakkaten de tam kahvaltılık.elinize sağlık...
YanıtlaSilO miss kokusunu aldım sanki..
YanıtlaSilEllerine sağlık canım.
Sevgiler.
Pek leziz görünüyor. Çayla beraber nasıl güzel gider.
YanıtlaSilEllerine sağlık..
mimlendiniz:)
YanıtlaSilZeytinli poğaçayı hep denemek istemişimdir :)
YanıtlaSilHenüz kısmet olmadı,ilk fırsatta inşAllah..
Çok negis gözüküyorlar canım,ellerine emeğine sağlık..
Afiyet olsun..