30 Ekim 2011

ZEYTİNLİ DEREOTLU POĞAÇA


     Pazar kahvaltısı için mis gibi dereotu kokulu, sıcacık pastane poğaçası....


MALZEMELER:

1 paket tereyağ (oda sıcaklığında)
1 su bardağı ılık süt
2 adet yumurta sarısı
1 çay kaşığı şeker
2 çay kaşığı tuz
25 gr. yaşmaya
yarım demet dereotu (ince kıyılmış)
aldığı kadar un
zeytin (çekirdekleri çıkarılmış)

ÜZERİ İÇİN:

1 adet yumurta sarısı

YAPILIŞI:

Zeytin hariç diğer malzemeleri karıştırma kabımıza alıp kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğuralım. Hamurumuzu 1 saat mayalandıralım.Mayalanan hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar alıp avucumuzla açıp içlerine zeytin koyup şekil verelim.Yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye dizip üzerlerine yumurta sarısı sürelim. 220 derecede ısıttığımız fırında pişirelim.


                                                                                                                    AFİYET OLSUN


10 yorum :

  1. Canım hayırlı pazarlar dilerim dere
    otuna bayılırım poğaçayada çok yakışır ellerine sağlık sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  2. ellerine sağlık canım..çok lezzetli görünüyor..sevgiler

    YanıtlaSil
  3. görüntü harika canım.dereotluda çok severim.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
  4. süper görünüyor, güzel iki tat yanyana olunca nefis olmuştur poğaça...ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  5. Ellerine sağlık Şehrinaz. Tam pazar sabahlarına layık bir poğaça olmuş. Yiyenlere de afiyetler olsun.

    YanıtlaSil
  6. hakkaten de tam kahvaltılık.elinize sağlık...

    YanıtlaSil
  7. O miss kokusunu aldım sanki..
    Ellerine sağlık canım.
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
  8. Pek leziz görünüyor. Çayla beraber nasıl güzel gider.

    Ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
  9. Zeytinli poğaçayı hep denemek istemişimdir :)
    Henüz kısmet olmadı,ilk fırsatta inşAllah..
    Çok negis gözüküyorlar canım,ellerine emeğine sağlık..
    Afiyet olsun..

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...