Haşhaşlı irmikli revani genellikle bilinen bir tatlı çeşididir. Üzerine krem şanti sürülen tarifler biraz ağır oluyor. Bu şekilde de denemenizi tavsiye ederim
MALZEMELER:
4 yumurta
1/2 su bardağı şeker
1/2 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı mavi haşhaş
1 su bardağı irmik
1 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
ŞERBETİ:
2,5 su bardağı şeker
3 su bardağı su
ÜZERİ İÇİN:
Ahududulu sos (hazir pakette toz olandan)
YAPILIŞI:
Öncelikle şerbet için şeker ve su ocakta on dakika kaynatılıp ılımaya bırakılır.Hamuru için yumurta ve şeker çırpılıp sıvıyağ eklenir.Diğer malzemelerde ilave edilip koyu kıvamda bir hamur elde edilir.Yağlanmış yuvarlak borcam tepsiye dökülür. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında pişirilir.Kek soğuyunca dilimlenip şerbeti ılık olarak üzerine ilave edilir.Şerbeti çekince üzerine ahududulu sos (paket üzerindeki yapılışı yazıyor) gezdirilir.
AFİYET OLSUN
buna bayıldım ben nefis görünüyor canım blogun hayırlı olsun bu arada..:))bişey sorucam blog başlığını ve blog başlığındaki resimleri nasıl yaptın bi bilgi verirmisin bana??
YanıtlaSilçok tşk ederim.bloğum yeni tanıştığım arkadaşım http://cokzarifisler.com/ tarafından hazırlandı... sevgiler
YanıtlaSil