22 Kasım 2013

AYVA REÇELİ



Ayva reçeli yapmanın tam zamanı 

MALZEMELER:

1 tane büyük ayva (500-600 gr.)
4 su bardağı su
2 su bardağı şeker
1-2 tane karanfil (isteğe bağlı)
3-4 damla limon suyu

YAPILIŞI:

   Ayva yıkanıp kabukları soyulur ve istediğiniz küçüklükte doğranır. Doğranan ayvalar bir tencereye alınır (içerisine renk vermesi için, kabukları ve çekirdeklerinden de atabilirsiniz) ve içerisine su eklenerek 2-3 dakika kaynatılır. Kaynayan ayvanın içerisine şeker ve karanfil ilave edilerek kısık ateşte koyulaşıp rengi değişene kadar kaynatılır (soğudukca koyulaşıyor,kıvamına bakarak ocaktan alınmalı). Ocaktan alınıp içerisine limon suyu eklenir. (reçeli çok yapıp daha sonra kullanmak isteyenler, kavanozlara sıcak olarak koyup kapağı sıkı olarak kapatılır ve kavanoz ters şekilde soğuyana kadar bekletilir.


AFİYET OLSUN





7 yorum :

  1. nefis olmuş canım.görüntüde süper.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
  2. ellerine sağlık çok güzel görünüyor

    YanıtlaSil
  3. rengi bir harika olmuş kış reçeli olarak yapmak lazım eline sağlık canım

    YanıtlaSil
  4. Şehrinazım:
    -Bana öyle gelmiş, açıklaman için teşekkür ederim.
    -Ayva reçelini acaaip severim.
    -Sen de harika yapmışsın, ellerine sağlık.
    -iyi hafta sonları dilerim.

    YanıtlaSil
  5. Çok güzel Şehrinazım tamda zamanı ellerine sağlık canım benim..

    YanıtlaSil
  6. ŞEHRİNAZ'IM ELLERİNE SAĞLIK
    ELLERİN DERT GÖRMESİN
    ÇOK ÇOK GÜZEL GÖZÜKÜYOR
    EN SEVDİĞİM REÇELDİR
    HAYIRLI SABAHLAR

    YanıtlaSil
  7. aa çok severim bu kadar kolay olduğunu bilmiyordum.
    peki içine attığımız kabuk ve çekirdekleri ne zaman çıkaralım?
    çıkarmayalım mı yoksa :)

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...