Annemin yaptığı hafif bir lezzet
MALZEMELER:
1 kilo süt
2 çorba kaşığı nişasta (silme)
2 çorba kaşığı un (silme)
1 su bardağı şeker
1 adet yumurta sarısı
1 paket vanilya
100 gr. tereyağ
1 poşet toz krem şanti (annem kullanmamış)
ÜZERİ İÇİN:
1 su bardağı böğürtlen yada karadut (dondurucudan)
2 çorba kaşığı şeker
YAPILIŞI:
Krem şanti hariç malzemeler bir tencereye alınıp pişirilir. Ocaktan alınır ve içerisine krem şanti eklenerek
çırpılır. Kaselere boşaltılır. Üzeri için böğürtlen ile şeker robottan çekilir ve muhallebilerin üzerine dökülür.
Not: böğürtlene 1, 5 su bardaği su , 1,5 çorba kaşigi nişasta eklenip karistirilarak pisirilir..sosu bu sekilde de yapabilirsiniz... vişne, portakal suyu, limon suyu kullanarakta yapabilirsiniz... sekeri zevkinize göre ayarlayabilirsiniz..
Not: böğürtlene 1, 5 su bardaği su , 1,5 çorba kaşigi nişasta eklenip karistirilarak pisirilir..sosu bu sekilde de yapabilirsiniz... vişne, portakal suyu, limon suyu kullanarakta yapabilirsiniz... sekeri zevkinize göre ayarlayabilirsiniz..
AFİYET OLSUN
Anneciğinin ellerine sağlık canım benim..
YanıtlaSilŞehrinazım çok güzel olmuş. Kara dut veya böğürtlen ikiside çok faydalı ellerine sağlık..Sevgilerimle.
YanıtlaSilSutlu tatlilara bayiliyorum yapanin ellerine saglik.
YanıtlaSileline sağlık canım mmmm:)))
YanıtlaSilBu arada merak ediyorum bana kırgın mısın, bilmeyerek seni kırdım mı ki?..O kadar yaklaşıyorum yanı başına, hiç selam vermiyorsun artık niye ki?. :(
YanıtlaSilYoksa bana mı öyle geldi?..