Ayva reçeli yapmanın tam zamanı
MALZEMELER:
1 tane büyük ayva (500-600 gr.)
4 su bardağı su
2 su bardağı şeker
1-2 tane karanfil (isteğe bağlı)
3-4 damla limon suyu
YAPILIŞI:
Ayva yıkanıp kabukları soyulur ve istediğiniz küçüklükte doğranır. Doğranan ayvalar bir tencereye alınır (içerisine renk vermesi için, kabukları ve çekirdeklerinden de atabilirsiniz) ve içerisine su eklenerek 2-3 dakika kaynatılır. Kaynayan ayvanın içerisine şeker ve karanfil ilave edilerek kısık ateşte koyulaşıp rengi değişene kadar kaynatılır (soğudukca koyulaşıyor,kıvamına bakarak ocaktan alınmalı). Ocaktan alınıp içerisine limon suyu eklenir. (reçeli çok yapıp daha sonra kullanmak isteyenler, kavanozlara sıcak olarak koyup kapağı sıkı olarak kapatılır ve kavanoz ters şekilde soğuyana kadar bekletilir.
AFİYET OLSUN
nefis olmuş canım.görüntüde süper.ellerine sağlık.sevgiler.
YanıtlaSilellerine sağlık çok güzel görünüyor
YanıtlaSilrengi bir harika olmuş kış reçeli olarak yapmak lazım eline sağlık canım
YanıtlaSilŞehrinazım:
YanıtlaSil-Bana öyle gelmiş, açıklaman için teşekkür ederim.
-Ayva reçelini acaaip severim.
-Sen de harika yapmışsın, ellerine sağlık.
-iyi hafta sonları dilerim.
Çok güzel Şehrinazım tamda zamanı ellerine sağlık canım benim..
YanıtlaSilŞEHRİNAZ'IM ELLERİNE SAĞLIK
YanıtlaSilELLERİN DERT GÖRMESİN
ÇOK ÇOK GÜZEL GÖZÜKÜYOR
EN SEVDİĞİM REÇELDİR
HAYIRLI SABAHLAR
aa çok severim bu kadar kolay olduğunu bilmiyordum.
YanıtlaSilpeki içine attığımız kabuk ve çekirdekleri ne zaman çıkaralım?
çıkarmayalım mı yoksa :)