26 Ekim 2015
HUMUS (hatay yöresine ait bir lezzet)
Tahin'li lezzetleri seviyorsanız nohut ve tahin karışımından yapılan bu lezzeti mutlaka deneyin :) ANTAKYA'lı Aynur hanımın tarifi ile HUMUS
MALZEMELER:
2 su bardağı haşlanmış nohut
1 çay bardağı tahin
2 diş dövülmüş sarımsak
1 adet limon suyu
Tuz
YAPILIŞI:
Nohut robota alınıp (isterseniz nohutun kabuklarını temizleyebilirsiniz. Fotodaki temizlenmeden yapılmıştır. Nohut güzel haşlanırsa gerek kalmayabilir) pütür kalmayacak şekilde çekilir. İçerisine tahin, sarımsak , limon suyu ve tuz eklenip karıştırılır (limon suyunu zevkinize göre fazlalaştırabilirsiniz). Servis tabağına alınıp üzerine zeytinyağı dökülür. Domates, maydanoz, pulbiber ve zeytin ile suslenip servis yapılır.
AFİYET OLSUN
Kaydol:
Kayıt Yorumları
(
Atom
)
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder