22 Ekim 2015
KÜLBASTI
Sinop'a gittiğimizde dayımın eşi Seval ablanin yaptığı KÜLBASTI
MALZEMELER:
1 kilo kuzu kuşbaşı et,
2 adet domates,
3 adet sivribiber,
2 adet kuru soğan,
2 diş sarımsak,
Tuz, karabiber
1 çay bardağı su
1 çorba kaşığı tereyağ
YAPILIŞI:
Et bir kaba alınır. İçerisine soğan, domates, biber ve sarımsak küçük doğranıp eklenir. Tuz, karabiber , tereyağ ve su eklenip ısıya dayanıklı pişirme kabına alınır. 200 dereceli fırında arasıra karıştırarak etler yumuşayana kadar pişirilir. Sıcak servis yapılır.
AFİYET OLSUN
Kaydol:
Kayıt Yorumları
(
Atom
)
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder