PEHLİ kebabı SİVAS yöresine ait lezzetli bir yemek.
MALZEMELER:
1,5 kilo kuzu ön kol
1 kilo patlıcan
4 adet domates
3 adet kuru soğan
4-5 diş sarımsak
ETİ MARİNE ETMEK İÇİN:
1 su bardağı yoğurt
3-4 çorba kaşığı zeytinyağ
2 adet defne yaprağı
1 tatlı kaşığı tane karabiber
PATLICAN İÇİN:
süt ve sıvıyağ
YAPILIŞI:
Öncelikle eti marine etmek için malzemeler geniş bir kasede karıştırılır. İçerisine etler koyulup karıştırılarak 1 gece yada 4-5 saat bekletilir. Bekletilen etler bol kızgın yağda kızartılır. Kızaran etler geniş bir tencereye alınır. Üzerine iri doğranmış domates, soğan ve sarımsak koyulup kısık ateşte 2-3 saat (etler yumuşayana kadar) pişirilir. Patlıcanlar alacalı soyulur. Enine dörde bölünüp parmak uzunluğunda kesilir. Kesilen patlıcanlar süte batırılıp pecete ile kurulanarak kızgın yağda kızartılır. Pişen et ve kızaran patlican karıştırılıp fırın tepsisi yada fırına dayanıklı bir kaba alınır. 200 dereceli fırında yarım saat bekletilip sıcak servis yapılır.
AFİYET OLSUN
ilk defa duydum canım ellerine sağlık nefiss gorunuyor..
YanıtlaSilLeziz bir yemek. Tesekkur ederim
SilHayırlı akşamlar, pehli kebabınızın çok leziz ve iştah açıcı bir görüntüsü var. Ellerinize, emeğinize sağlık. Not alıyorum deneyeceğim.
YanıtlaSilSaygılar.
Tesekkurler
Sil