Yeter ablanin kahvalti sonrasi #kahve ile ikram ettigi pratik tatlinin tarifini alip sizlerle paylaşmak istedim.
Bir büyük fırın tepsisi icin
malzeme:
1 paket hazır baklava yufkası
Ceviz (arasi icin)
250 gr. Tereyağ
Şerbeti icin:
3,5 su bardağı su
3,5 su bardağı şeker
5-6 damla limon suyu
yapılışı:
Öncelikle serbeti icin malzeme tencereye alınıp 10 dakika kaynatilarak soğumaya bırakılır. Tatlı icin iki yufka üst üste koyulur. Kenar kısmına ceviz koyulup (istediginiz miktarda ceviz) rulo sarılarak tepsiye dizilir (bütün yufka bu sekilde yapılıp tepsiye yanyana dizilir). Tereyağ eritilip kızartılır. Yufkaların üzerine gezdirilip 200 dereceli fırında kızarana kadar pisirilir. Fırından çıkan sıcak tatlının üzerine soğuk şerbet dökülür. Bir saat dinlendirilip servis yapılır.
AFİYET OLSUN
Çok güzel görünüyor.. Çok da pratik oluşu dikkatimi çekti.. Ben gibi tatlı seven biri için büyük fırsat... :) Ellerinize sağlık....
YanıtlaSilnefis olmuş canım.ellerine sağlık.sevgiler.
YanıtlaSilellerine sağlık yeter ablanın
YanıtlaSilsizlere de afiyetler olsun şehrinazcığım