Bugün kardeşim Hilal'in kahvaltiya misafirleri vardi. Bahar mevsimine yakışan bir sofra hazırladik :)
Menümüzde;
mantarlı kiş
hindistan cevizli börek (tarifini paylaşacağim)
kahvaltılıklar
reçeller ve ballı kaymak
mantarlı kiş
hindistan cevizli börek (tarifini paylaşacağim)
kahvaltılıklar
reçeller ve ballı kaymak
kahvaltıya uygun güzel bir salata
maydanoz, dereotu ve nane yıkanıp çok küçük olmayacak şekilde doğranır. İçerisine kırmızı biber doğranıp eklenir. Limon ve zeytinyağı eklenerek istediğiniz şekilde süslenip servis yapılır.
ve
kardeşim Hilal'in, ''umutsepetim'' Zeliha'nın taririfi ile yaptığı
ELMAS KURABİYE
Malzemeler:
- 250 gr. tereyağı
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- 1 adet yumurta
- 1 paket kabartma tozu
- 2,5 yemek kaşığı kakao
- 3,5 – 4 su bardağı un
- 1 paket vanilya
- Nutella ( Piştikten sonra üzerine )
- 1 çay bardağı toz şeker ( Kurabiyelerin dışına )
hazırlanışı:
- Geniş yoğurma kabına,oda ısısında yumuşayan tereyağ,yumurta ve pudra şekerini alıp karıştırın.
- Un haricindeki diğer malzemeleri de ekleyip tekrar karıştırın ve azar azar un ile kabartma tozunu ilave edin.
- Yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun.
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp yuvarlayın.
- Yuvarladığınız kurabiyeleri toz şekere bulayıp yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirin.
- Kurabiyelerin ortalarına parmağınızla çukur oluşturun ve önceden ısıtılmış 175 derecede pişirin.
- Kurabiyeler soğuyunca çukur kısımlarına 1 çay kaşığı çikolata koyarak servis yapın.
HERKESE SEVGİLERİMLE
Harika bir kahvaltı hazırlamışsınız. Ellerinize sağlık..:)
YanıtlaSilKahvaltı en sevdiğim öğündür, harika bir masa, ellerinize emeğinize sağlık canım.
YanıtlaSilNe kadar zarif bir sofra, bayıldım.
YanıtlaSil