MALZEMELER:
200 gr. oda ısısında tereyağ
1 su bardağı pudra şekeri
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı hindistan cevizi
1 yumurta sarısı (beyazı üzeri için ayrılır)
yarım çay bardağı fındık tozu (fındığı robotta toz haline getirebilirsiniz)
1 tatlı kaşığı tarçın
2 (dolu) çorba kaşığı tam buğday unu
3-4 çorba kaşığı damla çikolata
un
fındık kırığı (üzeri için)
YAPILIŞI:
Tereyağı, pudra şekeri, yumurta sarısı, sıvıyağ bir kaba alınıp karıştırılır. İçerisine hindistan cevizi, fındık tozu, tarçın, tam buğday unu ve un (unu yavaş yavaş eklemeli. hamur kulak memesi yumuşaklığında olmalı) eklenip hamur yapılır. Yapılan hamura en son damla çikolata eklenip çok erimesine müsade etmeden karışrılır. Şekil verilip önce yumurta akına sonra fındık kırığına batırılıp tepsiye dizilir. 175 dereceli fırında kızarana kadar pişirilir.
(bu kurabiyede kabartma tozu kullanılmıyor)
AFİYET OLSUN
Şehriniz hn bisküvili kurabiye tarifinizi bekliyorum alınca yayınlayacağım demiştiniz ama...
YanıtlaSilTarifini sahibinden istedim. Bulamadigini soyledi. Eger tarife ulasabilirsem mutlaka yayinlayacagim. sevgiler
Sil