Annemin arkadaşı Adeviye teyzeye gittiğimizde ikram ettikleri nefis bir tat... Bizimde bu aralar favori pastamız oldu. Sizde mutlaka deneyin derim :)
KEK MALZEMELERİ:
3 yumurta
2 türk kahve fincanı şeker
2 türk kahve fincanı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 adet portakal kabuğu rendesi
2 çay bardağı portakal suyu (kek pişince üzerine dökmek için)
Yumurta ile şeker çırpışır. İçerisine un, kabartma tozu, vanilya ve portakal rendesi eklenip karıştırılarak yağlanmış kare borcam tepsiye dökülür. 175 dereceli fırında içini çekene kadar pişirilir. Pişen kek ılıtılır ve üzerine 2 çay bardağı portakal suyu dökülür.
KREMASI İÇİN:
1 lt. süt
3 çorba kaşığı un
3 çorba kaşığı nişasta
1 su bardağı şeker
1 adet portakal kabuğu rendesi
Süt bir tencereye alınır. İçerisine un, nişasta ve şeker eklenip karıştırılarak kaynayana kadar pişirilir. Ocaktan alıp içerisine portakal rendesi eklenip karıştırılarak kekin üzerine dökülür.
ÜZERİNİN SOSU İÇİN:
2,5 su bardağı portakal suyu
2 çorba kaşığı nişasta
2 çorba kaşığı un
yarım su bardağı şeker
Bu malzeme bir tenceye alınır. Karıştırılarak kaynatılır. Sıcak olarak kremanın üzerine dökülür. 2-3 buzdolabında bekletilip servis yapılır.
ADEVİYE TEYZENİN VE GELİNLERİNİN ELLERİNE SAĞLIK
HERKESE SEVGİLERİMLE
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder