MALZEMELER:
1 tane orta boy lahana
1 adet ekşi elma (rendelenmiş)
1 kilo süzme yoğurt
1 bağ dereotu
Yarım bağ maydanoz
yarım çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı kuru üzüm (sarı)
Ezine peyniri (üzeri için)
tuz
YAPILIŞI:
Öncelikle lahana küçük doğranarak tuz serpilip ovulur.. Tuz ile ovulan lahana süzgece alınıp yarım saat bekletilir (suyunun süzülmesi için).. Yoğurt mutfak robotuna alınır..içerisine dereotu, maydanoz, siviyag ve zevkinize göre tuz eklenerek 10-12 saniye çekilir.. Lahanaya rende elma, üzüm ve yoğurt eklenip karıştırılarak servis tabağına alınır.. Üzerine peynir parçaları koyup servis yapılır..
AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder