2 Ekim 2014

KOLAY SAMSA TATLISI



..HERKESE HAYIRLI VE HUZURLU BAYRAMLAR DİLİYORUM..

Bayram tatlısı olarak yapılabilecek pratik bir lezzet..Emine Beder Hanımın tarifi ile yaptığım
SAMSA TATLISI..


MALZEMELER: 

10 adet milföy hamuru (ben tereyagli kullandim)
3 çorba kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tarçın
1 yumurta beyazı (sarısı üzeri için ayrılır)
1 çay bardağı ince cekilmis ceviz içi

ŞERBETİ İÇİN:

3 su bardağı şeker
2,5 su bardağı su



YAPILIŞI:

Öncelikle şerbeti için su ve şeker bir tencereye alınıp 10 dakika kaynatılır. Ocaktan alınıp soğumaya bırakılır.
İç malzemesi için yumurta akı, şeker, tarçın ve ceviz bir kaba alınıp karıştırılır. Milföy hamuru (tek tek) merdane ile açılarak hafif inceltilir. Kenar kısmına iç malzemesi koyulup kıvrılır. Enine istediğiniz uzunlukta kesilir.. Yağlanmış tepsiye (ben dikdörtgen cam tepsi kullandım) dizilir. Üzerine yumurta sarısı sürülüp çatal ile çizik atılır. Önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında altı ve üzeri nar gibi kızarana kadar pişirilir (az kızarırsa içi hamur olabilir). Pişen tatlı fırından çıkarılıp 7-8 dakika bekletilerek soğuk şerbet dökülür. Şerbeti çekip 1 saat bekletilerek servis yapılır..



AFİYET OLSUN



1 yorum :

  1. bu tarifi daha önce denedim. sanki milföy hamuuru tuzlu gibi gelmişti bana. sizin tarifinizi denemek istiyorum. milföy markası çok önemli mi acaba?

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...